BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAYMAKAM BÜLENT HAMİTOĞLU “19 MAYIS ATATÜRK’ Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü Türkiye Cumhuriyeti’ nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Böylesi önemli bir tarihin, geleceğimizin teminatı gençlerimize Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından bayram olarak armağan edilmesi ve ‘19 Mayıs benim doğum günümdür’ şeklindeki ifadesi oldukça manidardır. Var olma mücadelemizin başladığı bu tarihin gençlik bayramı olması, yeni neslin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Mayıs 19, 2017