Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Bülent HAMİTOĞLU’ nun “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü” Mesajı

18 Mart 2018, 18:43 71 views

Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Bülent HAMİTOĞLU’ nun “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü” Mesajı

Çanakkale yalnızca bir savaşın adı değil. Bir ağıt, bir hasret, bir destan Çanakkale; bir şuur, bir emanet, bir zafer. Çanakkale bir metre kare toprağa altı bin mermi çekirdeğinin düştüğü yer. Dünyadaki savaşlar tarihinde eşi benzeri olmayan bir rakamdan söz ediyoruz bunu söylerken. Çanakkale bir metre karecik toprağa 5 litre kanın düştüğü yer. Çanakkale Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ,Abazası, Gürcüsü Alevisi, Sunnisi 252 bin vatan evladının bir olup bu topraklar vatan kalsın diye toprağa düştüğü yer. Çanakkale Türk milletinin üzerinde Allah’ın bir muradı olduğunun en büyük ispatı.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden ve milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.