İLÇEMİZDE DİVAN EDEBİYATI YAZARI HAYATİ İNANÇ İLE SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ | Hizan Belediyesi | Resmi Web Sayfası

İLÇEMİZDE DİVAN EDEBİYATI YAZARI HAYATİ İNANÇ İLE SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

17 Aralık 2018, 23:26 144 views

İlçemizde Divan Edebiyatı Yazarı Av. Hayati İNANÇ şiir dinletisi ve söyleşi programında sanatseverlerle bir araya geldi.

Hizan Kaymakamlığı ile Hizan Belediyesi tarafından düzenlenen “Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında şair, hukukçu, avukat, eğitmen Hayati İNANÇ öğrencilerle bir araya geldi.

İlçe genelinde hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Bülent HAMİTOĞLU, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel projelere de ağırlık vererek ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Divan Edebiyatı Yazarı Av. Hayati İNANÇ, özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelerek Divan Edebiyatından şiirler okuyarak sunumuna başladı. İNANÇ, Dilimiz ve Divan Edebiyatının güzelliğini katılımcılara aktarırken, şahsi anılarını da paylaştı. İNANÇ, Fatih Sultan MehmetYavuz Sultan SelimKanuni Sultan Süleyman ve Baki gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Divan Edebiyatı şairlerinin ve aynı zaman da mütefekkirlerinin dünyaya örnek olacak çapta değerli olduklarını ifade etti.”

Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Bülent HAMİTOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin GÜNGÖR ve çok sayıda öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Sayın HAMİTOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü KORKMAZ tarafından Divan Edebiyatı Yazarı Sayın Hayati İNANÇ’a plaket verildi.