İLÇEMİZDE "19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ" DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ | Hizan Belediyesi | Resmi Web Sayfası

İLÇEMİZDE “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ” DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

20 Eylül 2018, 11:26 271 views

Hükümet Konağı Atatürk Anıtı’na çelengin sunulmasının ardından,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte bayrağımız göndere çekildi.  Günün anlam ve önemini belirten konuşma Hizan Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Özdemir tarafından yapıldı. Programa katılan gazilerimizle ve şehit yakınlarıyla ilgilenen Kaymakamımız, Gazilerimizin “Gaziler günü” nü kutladı.

Törenin ardından Kaymakam HAMİTOĞLU, beraberindeki heyetle birlikte Hizan’da 1991 yılında gerçekleştirilen hain terör saldırısında ağır yaralanıp Gazi olan  emekli güvenlik korucusu Kamil DUGAN’ı evinde ziyaret etti.

Kaymakam HAMİTOĞLU Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Türk vatanının ve yüce Türk milletinin ebedi varlığını devam ettirmek, bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağını savunarak tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM, milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı vermiştir. Bu olay Cumhuriyetimizin ilk yıllarından günümüze uzanan çizgide, gaziliği en yüksek seviyede temsil ettiğinden, 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır. İstiklal ve hürriyetimizi, milletçe namus ve şerefimizle yaşıyor olmamızı sağlayan, tüm gazilerimize ebediyen minnet ve şükran borçluyuz. Nasıl ki ulusal bağımsızlığımızı ve özgürlüklerimizi Kurtuluş Savaşı’na katılanlara borçluysak, bugünkü ulus ve ülke bütünlüğümüzü de başta terörizm olmak üzere her türlü iç ve dış tehdide karşı savaşan, bu uğurda şehit ve gazi olanlara borçluyuz. Kendilerine bu vesileyle şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”