“HİZAN’DA YAŞAM” 4. GELENEKSEL FOTOĞRAF YARIŞMASI

HİZAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

“HİZAN’DA YAŞAM”

1. GELENEKSEL FOTOĞRAF YARIŞMASI

“Türkiye’nin En Güzel Sonbaharı”

FotomaratonTanımı:

“Hizan Belediyesi ve Hizan Kaymakamlığı tarafından sonbaharın en güzel yaşandığı Hizan ilçesinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve turizme kazandırmak amacıyla yapılmaktadır.”

Yarışma Bölümleri:

Yarışma Digital (Sayısal) Renkli veya Siyah Beyaz olarak tek bölümlüdür.Renkli ve Siyah-Beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir.

Fotomaraton Kategorisi:

Yarışma tek kategori olarak düzenlenmiştir. (Sonbaharda Yaşam ve Doğa)

Foto Safari  ve Yarışma Genel Şartları:

1– Yarışma, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara ücretsizdir.

2– Etkinliğe katılmak için verilen telefon numaralarını arayarak isim yazdırmak yeterlidir. (Bu sadece ön kayıt ikinci kayıt ilçeye gelindiğinde yapılacaktır)

3– Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması yapılır. (İlçeye gelindikten sonra görevliler gözetiminde yapılacaktır.)

4– Yarışmaya sadece foto safaride çekilen fotoğraflar teslim edilebilir. (Daha önceden çekilmiş fotoğraflar katılamaz.)

5– Fotoğrafçı en fazla 5 (beş) fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

6– Yarışma belge niteliği taşıyacağından, basit düzeltme ve iyileştirme  işlemlerinin dışında (renk, kontrast, ton ayarları ve kırpma gibi) hiç bir şekilde başkalaştırılmaya gidilmeyecek, fotoğrafın özelliğini bozacak ekleme ve çıkarma yapılmayacaktır. Böyle bir durum tespit edildiğinde fotoğraf yarışma dışı bırakılır. (Bir itiraz durumunda  jüri fotoğrafın orijinal halini isteyebilir)

7– Fotoğraf büyük baskılara uygun şekilde,kısa kenarı en az 2500 piksel ve 300 dpı çözünürlüğünde ve JPG formatında teslim edilmelidir.

8– Fotoğrafların üzerinde tarih, isim gibi işaretlemeler olmayacak, çerçeveleme yapılmayacak, kenarlarında boşluk olmayacaktır.

9– Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

10-Yarışmaya teslim edilecek fotoğrafların 3 harf ve 3 rakamdan oluşan 6 karakterli bir rumuz yazılmalıdır. Örnek: Örnek:(abc456_1) (abc456_2) (abc456_3) şeklinde olmalıdır.

11– Fotoğrafçı fotoğraflarını dijital ortamda teslim eder ve teslim ederken katılım formunu imzalar.

12– Fotoğraflar etkinlik bitiminde en geç 29.10.2018 Pazartesi Günü saat: 13.00’ya kadar yarışma ve organizasyon temsilcilerine teslim edilir.

13– Bilgisayara aktarımda oluşabilecek teknik aksaklıklardan düzenleme kurulu sorumlu olmayacaktır.

14– Yarışmada sergileme alan fotoğraflar sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödenmeden Hizan Kaymakamlığı tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Üyeler bu maddedeki kuralı katılım formu doldururken yazılı olarak beyan ederler ve imzalarlar.

16– Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri  dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

18– Ödül, mansiyon ve sergileme alan eserler Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Belediye Başkanlığının web sayfası ve Sosyal Medya Hesapları üzerinden  yayınlanacaktır. Ayrıca yarışma için verilen tüm eserler bu kurumlarca sergilenebilecek ve basılacak kitapta yer alacaktır.

19– Yarışmacılar, doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadır. Transferlerde ve yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur.

20– Yarışmacılar doğaya zarar vermeden ve portre vs. İnsan fotoğrafı çekerken genel saygı kültürü çerçevesinde hareket ederek çekim yapmalıdırlar.

21–  Foto Safariye ve Yarışmaya katılım için gelecek olan fotoğrafçılar Hizan’a kendi imkanları ile gelecektir. Hizan’daki fotoğraf gezisi için ulaşım, yemek ve konaklama giderleri gibi tüm ihtiyaçlar Hizan Belediyesince karşılanacaktır. Yarışma bitiminde servisler katılımcıları Tatvan’a kadar bırakacaktır.

Yarışma Takvimi:

Kayıt Başlangıcı Tarihi        : 01.10.2018 Pazartesi

Son Kayıt Tarihi                   : 26.10.2018 Cuma

Yarışma Tarihleri                 : 27-28-29Ekim 2018 Cumartesi – Pazar – Pazartesi

Seçici Kurul Değerlendirmesi : 29.10.2018 Pazartesi 13.00-16.00

Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni: Aynı gün saat 16.30’da yapılacaktır.

Yarışmada Dağıtılacak Ödüller

Birincilik ödülü         :  7.000

İkincilik ödülü           :  5.000

Üçüncülük ödülü      :  3.000

Mansiyon (5 adet)    :    500

Sergileme (30 adet)  :    100

Ödüller yarışma sonunda nakit olarak verilecektir.

SEÇİCİ KURUL :

– Hüseyin TAŞKIN – Fotoğraf Sanatçısı (Fujifilm X-Photographer)

– Ömer Faruk YELTEKİN – Fotoğraf Sanatçısı

– Osman COŞKUN –Fotoğraf Sanatçısı

– Yıldırım GÜNGÖR -Fotoğraf Sanatçısı (Atlas Dergisi Fotoğrafçısı)

– Köksal DİNÇ –Fotoğraf Sanatçısı

İLETİŞİM VE ÖN KAYIT İÇİN:

Hizan Kaymakamlığı:  0434 611 20 01

Hizan Belediyesi       : 0434 611 20 07