HİZAN, “1. ULUSAL HİZAN SANAT ÇALIŞTAYI” KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALARLA RESMEDİLİYOR

Notice: Undefined variable: args in /home/inghizan/public_html/wp-content/themes/flatnews/functions.php on line 485
18 Kasım 2018, 12:36 248 views

Hizan Kaymakamlığı ile Hizan Belediyesi tarafından organize edilen “1. Ulusal Hizan Sanat Çalıştayı” düzenlendi.

Türkiye’deki 14 farklı üniversiteden ilçemize gelen 32 akademisyen, özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı olan köylerdeki taş evler ve doğal güzellikleri resmederek ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak.

Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Bülent HAMİTOĞLU, alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra ilçenin daha yaşanılabilir hale gelmesi amacıyla sosyal projeleri de hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen 1. Ulusal Hizan Sanat Çalıştayı’nda 4 gün boyunca farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Köyleri ve ardından ilçe merkezini gezerek fotoğraf çeken 28 akademisyen, Kapalı Spor Salonu’nda kurulan atölyede, çektikleri fotoğraflara bakarak ilçeyi resmetti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve 1. Ulusal Hizan Sanat Çalıştayı Küratörü Mehmet GÖKTEPE, Türkiye’deki 14 üniversiteden usta ressamları ilçeye getirdiklerini söyledi.

Amaçlarının sanatı Anadolu’nun en ücra köşesine kadar götürmek olduğunu belirten GÖKTEPE, şöyle konuştu: “Hizan doğuda saklı bir cennettir. Sergi öncesi Hizan ve çevresine bir gezi düzenledik. Sanat açısından çok bakir kalmış bir yer. Doğası ve evleri sanatçıları çok etkiledi. Gezide sanatçılar, buraları algılayıp sonra nasıl bir sanat eserini ortaya çıkaracaklarını daha iyi anladı. 4 gün burada çalışacağız. Herkesi bekliyoruz. Bu etkinliği yapan Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent HAMİTOĞLU’na teşekkür ederiz.”

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Ali GENÇ de ilçenin doğasından çok etkilendiğini ifade etti.

Bu güzellikleri sanatla ortaya koyacakları için mutlu olduklarını dile getiren GENÇ, “Bölgede böyle bir yerin olduğunu bilmiyordum. Karadeniz’i anımsatan bir doğası var. Burayı resmederek güzelliklerini ortaya çıkaracağız. Çalışmalarımızda yeşilin ve sıcak renklerin bin bir tonunu görmek mümkün. Çalışmalarımıza bunu yansıtıyoruz.” dedi.

Sosyal Belediyecilik olarak Kültürel etkinliklere önem verdiklerini söyleyen Başkan HAMİTOĞLU şu açıklamalarda bulundu; “İlçemiz doğası ve bozulmamış yapısı ile keşfedilmeyi bekleyen manevi kimliğe sahip bir yer. İlçemizde hayata geçirdiğimiz bu tür etkinliklerle Hizan, hak ettiği değeri alarak sadece ülkede değil tüm dünyada tanımasına vesile olacak.”

HAMİTOĞLU, Spor ve sanata yönelmenin önemine dikkat çekerek, ilçede çok güzel bir etkinliğin gerçekleştiğini, Hizan denince zaten sanatın akla geldiğini, ilçenin tarihi derinliği olduğunu, Hizan ve sanat kelimelerini birbirine yakıştığını kaydetti. Çocukların sanata ve spora yöneltilmesinin önemine vurgu yaparak “Çocuklar şiddet ve terör belasından uzakta tutmak isteniyorsa sanat ve sporla tanıştırılmalı.” dedi. Bizleri kırmayıp ülkemizin çeşitli illerinden, çeşitli üniversitelerinden ilçemize gelerek buraların tanınmasına destek veren tüm misafirlerimize şahsım ve vatandaşlarım adına teşekkür ederim dedi.

Notice: Undefined variable: yorum_1 in /home/inghizan/public_html/wp-content/themes/flatnews/comments.php on line 81