BELEDİYEMİZ TARAFINDAN KALDIRIMLAR YENİLENEREK GÖRME ENGELLİLER İÇİN DÜZENLENİYOR

14 Ağustos 2018, 23:58 195 views

Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Bülent HAMİTOĞLU’nun verdiği talimatlar ile ilçe genelinde başlatılan proje seferberliği kapsamında kaldırım yenileme ve genişletme çalışmaları yapılıyor.

Yapılan kaldırım yenileme çalışmaları ile ilçemizde ilk defa görme engelli vatandaşlar da unutulmadı. Yapılan çalışmalar ile modern bir görünüme kavuşan ilçemiz, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından Görme engelli vatandaşlarımız için engelleri rahat bir şekilde aşmalarını sağlamak amacıyla hissedilebilir engelli takip yolu oluşturuluyor. Yapılan engelli takip yolu ile Görme engellilerin kaldırımlarda güvenli yürüyüşleri bu yeniliklerle sağlanmış olacak.

Yapılan çalışmalar için güzel tepkiler aldıklarını söyleyen Başkan HAMİTOĞLU, şu açıklamalarda bulundu; “İlçemizde yeni düzenlemeler kapsamında çevre düzenlemesinin yanı sıra yol güzergâhı boyunca kaldırımları yenileyerek aynı zamanda engelli rampası ve sarı kabartmalı görme engelli takip yollarını yapıyoruz. İlçemizde ilk defa kabartmalı görme engelli takip yolunu yaptık. İlçedeki kaldırımların engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlanması için titizlikle çalışıyoruz. İlçemizde ilk defa, kaldırımlara görme engellilere özel sarı kabartmalı taş iz yolları yapmaya başladık. Bu hizmeti daha da yaygınlaştıracağız ve birçok noktada görme engelli vatandaşlarımızın gezmelerini kolaylaştıracak kabartmalı takip yolları yapacağız. Çarşı İçi Projesi’nde dar olan bölümlerinin genişletilmesi, kaldırımların düzenlenmesi, çevre planlaması kapsamında, yol güzergâhı boyunca modernleştirme çalışmalarını sırasıyla yapacağız.” dedi.