ALT YAPI ÇALIŞMALARININ BİTTİĞİ ALANLARDA KİLİT PARKE TAŞI YAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

2 Kasım 2018, 10:35 51 views

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçe genelinde yapılan alt yapı çalışmalarının bittiği alanlarda kilit parke yapımı ve yama çalışmaları devam ediyor.
Belediyemiz tarafından kilit parke ile yama yaparak kış aylarında yollarda oluşacak çukurlar ve bozuklukların önüne geçmek için yollar onarılıyor. Aynı zamanda kilit parke yapımı ile yayaların ve trafikte bulunan araçların çukurlar nedeni ile sıkıntı yaşamaları engelleniyor.
Kilit parke yama çalışması kapsamında bozuk olan yol bölümleri kesilerek içi boşaltılıyor ve kilit parke taş ile geometrik şekilli olarak yamalar gerçekleştiriliyor. Bu sayede mahalle genelinde sıkıntı oluşturabilecek çukurlar ve bozuk yollar tamir ediliyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Bülent HAMİTOĞLU, “Bu yıl oldukça yoğun bir tempo içerisinde çalıştık. İlçemizde alt yapı çalışmalarını neredeyse bitirme aşamasına getirdik. Dolayısıyla da mahallelerimiz ve yollarımızda önemli ölçüde deformasyonlar oluştu. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bu deformasyonları önlemek için çalışıyor. Bozulan yerler düzgün bir şekilde kesilerek Kilit Parke ile yama yapılıyor. Kilit Parke ile yapılan yamada oldukça verim aldık.” dedi.
Kilit Parke yamanın tüm Hizan genelinde bozulan yollara uygulanacağını ifade eden Başkan HAMİTOĞLU, “Bizim belediyecilik anlayışımız halka hizmet etmektir, halkımız bu konuda mağdur olmayacaktır.” şeklinde konuştu.